En avant!

Met enige coronavertraging maar met des te meer veerkracht en spelplezier brengen de Valse Teefjes hun gloednieuwe voorstelling En avant! Ons verlangen zat te lang gevangen.

De regie van Ineke Nijssen smeedt de liedjesteksten van de Valse Teefjes tot een robuuste ode aan het leven die je doet lachen én je tegelijk bij de keel grijpt. De Valse Teefjes worden in deze nieuwe show opnieuw begeleid door hun straffe muzikanten met klinkende namen in de wereld van jazz en folk.  

De tijdsgeest is, meer nog dan in de vorige shows, prominent aanwezig. De klimaatcrisis, de oorlog en het verlies passeren, alsook het labelen van mensen en de vergeetachtigheid van het ouder worden. Maar ook de liefde, het verlangen, lingerie, onze carrosserie en te veel lekker eten.

De cabareteske voorstelling ‘En Avant’ slingert langs kleurrijke wegen en bezingt ‘en passant’ ook moeilijke thema’s, de traan zit achterop bij de lach. 

De zin voor afwerking van zangcoach Sterre De Raedt en de af en toe absurde touch van de regisseur zorgen voor een beklijvend geheel met een eenvoudige ondertoon: het leven is een wonderlijk feest!